مدلهای اصطکاکی

دانستن اصول علم سایش در

تولید پروفیل آلومینیوم (اصطکاک، روغنکاری و سایش) جهت بحث در خصوص انجام فرآیندهای کار مکانیکی بر روی ف روری است. در طی اکستروژن آلومینیوم، تریبولوژی فصل مشترک قالب و ماده، تاثیر قابل ملاحظه ای بر دقت شکل و کیفیت سطح محصول اکسترودی دارد. در این بخش، مدل کردن اصطکاک در فرآیند اکستروژن مورد بحث قرار می گیرد.

اکستروژن

اجزای اصطکاک

این اجزا  به نوع فرآیند مورد استفاده همچون مستقیم یا مع وابسته است. جزئیات نیروی اصطکاک را در اکستروژن مستقیم و بطور مشابه این جزئیات را در فرآیند مع با استفاده از متداول ترین قالبهای مسطح نشان می دهد. 

واضح است که در الگوی سیلان اکستروژن مع و با استفاده از یک قالب مسطح، ناحیه مرده با زاویه بسیار بزرگتری نسبت به اکستروژن مستقیم وجود دارد

 (ai>ad)

 ، به عبارتی محصول اکسترودی یکسانی داریم. در فرآیند مع، ممکن است ضخامت کم باقیمانده از ته بیلت مجاز باشد. سیلان ف در فرآیند مع با یک قالب مسطح، ممکن است با سیلان در فرآیند اکستروژن مستقیم روغنکاری شده بسیار مشابه باشد. اصطکاک، مقاومت در مقابل حرکت نسبی دو جسم جامد در تماس با یکدیگر است، لذا نیروی مورد نیاز برای غلبه بر این مقاومت که در جهت مخالف این حرکت نسبی است، نیروی اصطکاک است. مدل آمونتونزکولومب ]12[ نیروی اصطکاک را به صورت زیر می دهد:

(معادله 1-10)                Ff= Nu    

اکستروژن                                                       

بطوریکه ضریب اصطکاک،نیروی عمود و  نیروی اصطکاک است. این مدل در جایی که تماس دو سطح با نیروی نسبتاً سبکی ایجاد می شود تا حدودی مناسب است، و سطوح در تماس، تنها در نقاطی که دارای ناهمواری هستند دارای حداکثر نیرو می باشند. این مدل در فرآیندهای تغییر شکل حجیم همچون اکستروژن، که تماس ها نزدیک تر و فشارها بسیار بالاتر است، مقادیر سوال برانگیزی ارائه می دهد.

 

 



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها